Werking Weeshuis Tuchifo

Tumaini Children’s Foundation werd in 2009 opgericht door Mama Dee (Canada) in Usa River, Tanzania. Samen met Oddo Ndonde (Tanzania) bezorgt zij kinderen uit slechte levensomstandigheden een warme en goede thuis. Iedereen kan er terecht: kinderen met HIV, malaria en andere ziektes zonder de nodige middelen om te overleven, weeskinderen die ook bij hun familie niet meer terecht kunnen, kinderen die omwille van hun handicap dreigen vermoord te worden, mishandelde kinderen,…

weeshuis_-_klasHet weeshuis wordt gehuurd en bevindt zich in een rustige, veilige wijk. Er wonen 55 kinderen die verzorgd worden door 4 Tanzaniaanse mama’s . Zij koken 3 maal per dag, wassen de kleren, douchen de kinderen en steken ze in hun bedje. Een van de belangrijkste taken van het weeshuis is het verstrekken van voldoende voeding, propere sanitaire voorzieningen en gezondheidszorg voor de kinderen. Gebrek aan drinkbaar water, vers voedsel en onderdak zijn de belangrijkste oorzaken van ziekte in de wereld, in het bijzonder in Oost-Afrika. Elke dag krijgen de kinderen verse groenten, fruit, gevarieerde voeding, drinkbaar water en hebben ze zelfs het geluk te mogen genieten van een stukje cake of een bolletje ijs als ze hun verjaardag vieren. Door het verstrekken van deze basisbehoeften beleven de kinderen een zorgeloze jeugd en bereidt het weeshuis hen voor op een productief leven als leiders binnen hun gemeenschap.

Het weeshuis heeft één klasje: een babyklas voor de allerkleinsten waarin ze de eerste basisvaardigheden aanleren. Eens de kinderen voldoende basiskennis hebben vervaardigd gaan ze naar een Engelse privéschool in de buurt.

weeshuis_-_etenNaast deze goede basisopleiding hebben de kinderen het geluk steeds omringd te worden door vrijwilligers die Engels praten. Hierdoor hebben zij een grote voorsprong, want op privéscholen worden de lessen in het Engels gegeven en ook het afleggen van examens gebeurt in het Engels. Dit is een groot probleem op de gemeentescholen: bijna alle lessen worden in het Swahili gegeven, maar de examens om toegelaten te worden in het middelbaar zijn in het Engels. Alle kinderen kunnen dankzij hun sponsors en het weeshuis naar privéscholen gaan. Er zijn zelfs al enkele jongeren afgestudeerd . Zij gaan nu naar  een technische school om een beroep aan te leren of ze gaan naar de universiteit.