WELKOM

0001-2

TuChiFo Belgium is een non-profit, charitatieve organisatie die zich wijdt aan de zorg, ondersteuning en opleiding van weeskinderen en hulpbehoevende kinderen in en rond Usa River nabij Arusha in Tanzania. TuChiFo Belgium werd in maart 2013 opgericht door Tine Migerode nadat zij enkele maanden in het weeshuis Tumaini vrijwilligerswerk deed. De 40 kinderen die ze daar leerde kennen, lieten zo’n diepe indruk na dat ze bij haar thuiskomst besloot om samen met vrienden en familie een vzw op te richten om zo verder steun te kunnen bieden.

TuChiFo Belgium verwijst naar Tumaini Children’s Foundation. Tumaini betekent hoop in het Swahili: hoop op een goede en gezonde toekomst. Wij zorgen voor een warme thuis waar we samen leven als één grote familie, waar liefde krijgen en geven prioritair is, waar de kinderen weten dat er altijd iemand voor hen zal zijn… en dit geeft hen de kans om naar de toekomst te kijken.

Onze steun bereikt ondertussen (2022) meer dan 100 kinderen! We hebben 55 kinderen die permanent bij ons verblijven en genieten van onze zorg, gevarieerde voeding en een warm bed. Daarnaast helpen wij ook een 50-tal kinderen uit de gemeenschap. Deze kinderen verblijven bij hun familie maar kunnen omwille van armoede of ziekte onze financiële steun gebruiken voor scholing, huisvesting, voeding en/of medische hulp.

De steun die wij ontvangen gaat integraal naar het weeshuis en hulpbehoevende kinderen in en rond Usa River. Alles wat ons geschonken wordt komt terecht waar het thuishoort. Alvast bedankt voor uw interesse en steun!