Werking In de gemeenschap

TZ 2014 (1238)

De hulp die TuChiFo biedt, gaat veel verder dan enkel het weeshuis. TuChiFo steunt niet alleen haar eigen kinderen en hun familie maar verleent ook langdurige hulp aan hulpbehoevende families in de buurt. TuChiFo is gekend in de gemeenschap als een steun voor gezinnen die moeilijkheden hebben met hun dagelijkse behoeften aan voedsel, water, toegang tot de gezondheidszorg en onderwijs. In januari, als het schooljaar opnieuw begint, staan moeders aan de poort te smeken om hulp om hun kinderen naar school te helpen.

 

TZ 2015 (356)Een problematiek die vaak voorkomt in de gemeenschap is het opvoeden van kinderen door grootmoeders. Ouders verdwijnen met de noorderzon en laten hun kinderen achter bij de grootouders. Die zijn vaak ze te ziek of te oud en hebben niet de middelen om voor de kinderen te zorgen of ze naar school te sturen. TuChiFo helpt hen met noodopvang, medische zorg, wekelijkse voedselvoorziening en geeft de kinderen zo de kans op een beter leven zonder ze te scheiden van hun grootmoeder, die maar al te graag voor haar kleinkinderen zorgt.

 

thumb_DSC_1687_1024Eén van onze belangrijkste gemeenschapsprojecten is de steun die we bieden aan het “Social Welfare Department” van ons Meru District (populatie 200,000 mensen). Het departement bestaat uit 3 sociale werkers die verantwoordelijk zijn voor het volledige spectrum van sociale ondersteuning: kindermishandeling, huishoudelijk geweld, drugs- en alcoholverslaving, medische problemen, corrupte tehuizen, het komt allemaal bij hen terecht.

De samenwerking begon in 2016 na een bezoek aan hun kantoor… een lege kamer met één stoel, pen en papier. Enkele van onze donaties werden aan hen geschonken: 2 laptops en een printer, stoelen en tafels. Hun kantoor werd voorzien van ramen en deuren, wij betalen het loon van één extra sociale werker en voorzien hen van een maandelijks bedrag voor transport om huisbezoeken te doen.