Werking Weeshuis Tuchifo

49025847_321001412081268_6112387977227272192_nTuchifo Tanzania werd in 2009 opgericht door Mama Dee (Canada) en Oddo Ndonde (Tanzania) in Usa River, Tanzania met als hoofddoel kinderen op te vangen die zich in levensbedreigende omstandigheden bevinden. Kinderen met hiv, malaria en andere ziektes die niet de nodige middelen hebben om te overleven, weeskinderen die ook bij hun familie niet meer terecht kunnen, kinderen die omwille van hun handicap dreigen vermoord te worden, mishandelde kinderen, …

Het huis wordt gehuurd en bevindt zich in een rustige, veilige, groene buurt. Er wonen 55 kinderen die verzorgd worden door 4 Tanzaniaanse mama’s. Zij koken 3 maal per dag, zorgen voor propere kleren, wassen de kinderen en steken ze in hun bedje. De belangrijkste taken van het weeshuis zijn het verstrekken van voldoende voeding, propere sanitaire voorzieningen en gezondheidszorg voor de kinderen. Gebrek aan drinkbaar water, vers voedsel en onderdak zijn de belangrijkste oorzaken van ziekte in de wereld, in het bijzonder in Oost-Afrika. Elke dag krijgen onze kinderen verse groenten, fruit, gevarieerde voeding, drinkbaar water en hebben ze zelfs het geluk te mogen genieten van een stukje cake of een bolletje ijs als ze hun verjaardag vieren. Door het verstrekken van deze basisbehoeften beleven de kinderen een zorgeloze jeugd en bereidt het weeshuis hen voor op een productief leven als leiders binnen hun gemeenschap.

WhatsApp Image 2019-01-08 at 16.01.45Onze kinderen hebben het geluk steeds omringd te worden door vrijwilligers die Engels praten. Hierdoor hebben zij een grote voorsprong, want op privéscholen worden de lessen in het Engels gegeven en ook het afleggen van examens gebeurt in het Engels. Dit is een groot probleem op de gemeenschapsscholen: bijna alle lessen worden in het Swahili gegeven, maar de examens om toegelaten te worden in het middelbaar zijn in het Engels. Alle kinderen kunnen dankzij hun sponsors en het weeshuis naar privéscholen gaan. Er zijn zelfs al enkele jongeren afgestudeerd. Zij gaan nu naar een technische school om een beroep aan te leren of naar de universiteit.