Wie zijn we


Wat voor mij belangrijk is, is dat deze kinderen veilig zijn, kans hebben op een toekomst en vooral de kans krijgen om gelukkig zijn! Ze hebben elk hun eigen verhaal en littekens – letterlijk en figuurlijk – van hun niet zo zorgeloze leven voor Tumaini, maar dat is nu verleden tijd. Dankzij het weeshuis is hun jeugd nu wél zorgeloos, zoals het hoort te zijn. Het is een ware verrijking om hiervan deel te  mogen uitmaken en Tumaini “familie” te noemen.

Dada Tine

TuChiFo Belgium werd opgericht door Tine Migerode (33), zij beklom in 2010 de Kilimanjaro, als eerbetoon aan haar overleden oom en kon daarna Tanzania niet meer loslaten. Na haar studies besloot ze haar Afrikaanse droom waar te maken en vertrok ze voor enkele maanden naar Tanzania om vrijwilligerswerk te doen.


Dada (zus) Tine is ondertussen een vaste waarde in het weeshuis, ze keert elk jaar terug om de werking daar mee te ondersteunen en ervoor te zorgen dat de verworven fondsen goed besteed worden. Tine maakt deel uit van het Tumaini Management Team en is verantwoordelijk voor de boekhouding van de Tanzaniaanse organisatie, reken er dus maar op dat alles goed terecht komt!

 

Samen werken de zusjes onvermoeibaar aan het creëren van een betere toekomst voor onze kinderen. 

Dada Anke

Snel nadat Dada Tine haar hart verloor in Tanzania, gebeurde voor haar zus, Anke, precies hetzelfde. Dada Anke is de stille kracht achter de schermen van ons weeshuis. Ze is de motor die alle administratieve zaken regelt en ervoor zorgt dat alles soepel verloopt. Maar haar toewijding gaat veel verder dan dat.

Dada Anke slaat geen enkel jaar over om naar Tanzania te gaan. Ze verlaat haar comfortabele thuis en reist duizenden kilometers om bij onze kinderen te zijn, om hun leven te verbeteren en hen te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Haar liefde en compassie zijn voelbaar in alles wat ze doet.

TuChiFo's Belgium Family!

Onze vrienden, familie en vrijwilligers zijn de stille helden die dit alles samen met ons mogelijk maken. Elk van hen draagt op zijn of haar eigen unieke manier bij aan het project. Of het nu gaat om het organiseren van benefieten, het verkopen van zelfgemaakte creaties, het vastleggen van kostbare momenten als fotograaf, of het helpen bouwen aan onze website, iedereen heeft een speciale rol in deze familie!  


Onze diepe dankbaarheid gaat uit naar deze geweldige individuen, die zich belangeloos inzetten voor de verbetering van de levens van deze kinderen!

 

Asanta sana Mama Dee for all the love you gave us and the opportunity to work together with you on a better future for children in Tanzania.

Our Angel, Mama Dee

Mama Dee, oprichtster van het weeshuis, én het hart en de ziel van deze familie. Haar liefde en toewijding hebben elk van deze kinderen grootgebracht en hen geleerd voor zichzelf op te komen. Haar onwankelbare toewijding aan hun welzijn heeft een diepgaande impact gehad op hun levens en op de manier waarop ze de wereld zien.

 

In 2022, na een moedige strijd, hebben we haar moeten loslaten. Ze zal voor altijd voortleven in onze harten en in het goede werk dat we voortzetten in haar naam. Ze heeft ons geleerd wat onvoorwaardelijke liefde betekend, en we zullen haar nooit vergeten. Haar geest zal altijd bij ons zijn, ons inspireren en begeleiden terwijl we doorgaan met het helpen van deze bijzondere kinderen en het bouwen aan een betere toekomst.

 

 

Ook een warm hart voor onze kinderen?

Een gift kan op het rekeningnummer

BE96 7512 0653 8605